perjantai 17. marraskuuta 2017

Uunibroileria juurespedillä


Uunibroileri juurespedillä


3 broileria (n. 1,3 kg)

erilaisia juureksia muutama kilo:
porkkanaa
palsternakkaa
perunaa
lanttua
naurista
mukulaselleriä
sipulia
valkosipulia


Nosta broilerit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen uuniin laittoa.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Kuori ja pilko juurekset ja sipulit.
Laita juurekset ja sipulit uunivuokaan.
Nosta broilerit niiden päälle.
Paista ruokaa uunissa vähintään 1 1/2 tuntia.
Sekoita juureksia puolessa välissä paistamista, niin ettei niiden pinta muutu rapeaksi.
Ota uuni pois päältä, voit jättää ruoan hetkeksi jälkilämpöön muhimaan.

Nosta ruoka uunista.
Tarkasta broilerien kypsyys.
Nosta broilerit juuresten päältä.
Muussaa juurekset uunivuoassa perunanuijalla karkeaksi muussiksi.
Vaihtoehtoisesti muussa ne toisessa astiassa, mutta muista ottaa vuoasta mukaan lihoista valunut liemi.
Perkaa broilerit eli irrota niistä luut.

Voit keitellä luita ja pippureita pienessä määrässä vettä. Näin saat hyvää lientä muussiin tai keitonpohjaksi.

Säästä valtaosa lihasta viikon muihin ruokiin, esimerkiksi salaatteihin jne.

Kuvassa oleva vuoka on 40 x 32 cm ja 6,5 cm korkea.

Jos kokataan, niin kokataan sitten kunnolla. Uunibroileri vie oman aikansa kypsyä, joten miksei valmistaa useampaa samalla kertaa? Tähän vuokaan saa menemään hurjan määrän juureksia, joiden kuorimiseen ja kypsymiseen menee oma aikansa. Kun tekee isomman satsin kerralla ja pakastaa loput, ei ruokaa tarvitse olla tekemässä joka välissä.

Tähän ruokaan saa upotettua hyvin jääkaapista kaikki juurekset. Kun ruokaan laittaa monipuolisesti erilaisia juureksia, ei ruoka välttämättä kaipaa muita mausteita vaan on juuresten ansiosta maukas.

Mikäli uunibroileri on suolaton, soveltuu tämä ruoka vauvallekin. Rintafileestä tai muusta pehmeälihaisesta kohdasta leikataan vauvalle esimerkiksi saksilla poikkisyin pienen pieniä paloja. Huomoithan vauvankohdalla voimassa olevat suositukset.


Jos sinulla on vastaava vuoka, suosittelen kurkkaamaan Villen ohjeen suklaakakulle, hyvä vuoka ansaitsee tulla käytetyksi monessa eri tarkoituksessa :)

Ei kommentteja: