keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Viikonloppu Tammisaaressa


Vietimme ihanan ja rentouttavan viikonlopun Tammisaaressa. Nautimme todella paljon pienestä lomasta kotimaassa. Tammisaari oli kohteena meille entuudestaan vieras ja ihastuimme sen vanhoihin taloihin ja upeaan puistometsään.

Vappua edeltäneenä viikonloppuna Ramsholmenin puistometsän valkovuokkomeri ei ollut vielä kukassaan, mutta tulevana viikonloppuna tilanne on varmasti silmiä hivelevän kaunis.


Nautimme aloituskuvan kakut Raatihuoneentorin Carl de Mummassa. Vasen leivos oli gluteeniton, mutta siitä puuttui monille gluteenittomille tuotteille ominainen pahvin maku ja kuivuus. Leivos kilpaili täysin tavanomaisen kakun kanssa, joka puolestaan oli tavanomaista parempi.

Raatihuoneentori

Raatihuoneentori

Raatihuoneentorilla oli lauantaina mukavasti myyjiä ja esimerkiksi siemenperunaa oli myynnissä paria eri lajiketta. Lisäksi kalaa sai useammalta myyjältä. 


Kiinalainen ravintola Ho Wah

Syyttäkää vain meitä mielikuvituksen puutteesta, mutta söimme keskustan kiinalaisessa kahdesti. Valikoima buffetpöydässä oli pienempi kuin Helsingissä, mutta laatu korvasi määrän. Eri ruoat oikeasti maistuivat erilaisilta ja yksikään ei maistunut "massakiinalaiselta".  

Kiinalainen ravintola Ho Wah
Raatihuoneentori 


Juniori oli hitusen liian pieni nauttimaan kaikista Leijonapuiston kiipeilytelineistä, mutta onneksi pyörivä kiipeilymasto sopi hänellekin. Puistossa oli tavallisten keinujen lisäksi vauvakeinu. Lisäksi tämä leikkipuisto oli aidattu, mikä on mukava taaperon kanssa, jonka mielestä yksi parhaista leikeistä on tallustaa seikkailemaan.

Leijonapuisto
Rantapuistikko


Vanhassa punaisessa torpassa sijaitsee todella sympaattinen kahvila, josta saa herkkuja niin gluteenittomana kuin vegaanina. Leivokset valmistetaan kahvilassa ja omenamehu valmistetaan kahvion pihan omenapuista. Kuvaan ei kerennyt herkullinen suolainen gluteeniton piiras, sillä se tuli pöytään uunituoreena. Kahvila ei ollut halpa, mutta sen antimet olivat hintansa arvoisia.

Saunakatu 5

Kiersimme osan Ramsholmenin puistometsästä. Paikka oli uskomattoman upea ja keskellä päivää ilman täytti lintujen laulu. Voimme vain kuvitella mitä muutama lämmin päivä saa aikaiseksi, puut alkavat vihertää enemmän ja valkovuokot puhkeavat kukkaan.

Ramsholmen


Noin kilometrin päässä keskustastaKootut vinkit


Majoituimme vierailumme aikana Airbnb:n kautta mukavassa huoneessa kävelymatkan päässä keskustasta.

Tuliaisiksi tai oikeamminkin syntymäpäivälahjaksi hankimme M-marketista paikallisen panimon siidereitä, joita pääsemme porukalla maistelemaan kesällä.

Suosittelemme lämpimästi matkaa Tammisaareen lähiaikoina, Ramsholmenin valkovuokkomeri on näillä hetkillä puhkeamassa parhaimpaan kukkaansa.

Näin Helsingistä katsottuna Tammisaari on ihanteellisen matkan päässä, aamulla voi kurkata säätiedotuksen, hypätä junaan ja olla reilussa tunnissa perillä. Nähtävää riittää useammaksi päiväksi ja näin ennen kesäsesonkia saa nauttia kaupungin rauhallisuudesta.


9 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

Huippukivan näköinen ja kuuloinen viikonloppu! Nam..mitkä kahviherkut:) Kiinalainen ruoka on kyllä hyvää! Kiitos retki vinkistä, tuo puistometsä näyttää aivan ihanalta paikalta ja valkovuokkomeri olisi melkeinpä nähtävä:) Leppoisaa alkanutta toukokuuta❤

Craft Candidate - Kahden talon väkeä kirjoitti...

Kiva postaus ja Tammisaarihan on aivan hurmaava paikka. Olen siellä käynyt muutamia kertoja mutta edelliskäynnistä on jo vierähtänyt parikymmentä vuotta... Pitäisipä uudestaan käväistä. :)

Satu kirjoitti...

Kiitos Päde. Meillä oli huikea viikonloppu ja aiomme joskus palata Tammisaareen :)

Craft Canditate, miten se onkin, että joihinkin paikkoihin aikoo palata nopsaan ja yhtäkkiä onkin pari vuosikymmentä mennyt. Minulle kävi niin Suerasaaren kanssa :D

Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti...

Tammisaaressa pitää ehdottomasti joskus päästä käymään vaikka täältä meiltä sinne matkaa onkin :)

Satu kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi Mira. Ja ainakin meidän taapero oli ihan innoissaan rannan isosta leikkipuistosta :)

Elina //Vauhtihirmun elämää kirjoitti...

Itse olen muutaman kerran käynyt Tammisaaressa urheilu-aikaan eli monen monta vuotta sitten ja toki siellä kiertely silloin oli aika vähäistä. Mutta kun nyt kävi miettimään niin muistuu mieleen, että oli se aika kiva paikka. Ja nämä sinut kuvasi vahvistavat oloa, että sinne voisi joskus lähteä tuon pojankin kanssa pyörimään :)

isivuosi kirjoitti...

Tosi kiva miniloma teillä ollut.

Tammisaari on upea paikka vanhoine rakennuksineen.

Mere kirjoitti...

Juuri tänään mietin että voisi tehdä lasten kanssa retken vaikka Tammisaareen joku päivä! :D Pari vuotta sitten oltiin ihan aikuisten kesken ja olihan se aika suloinen paikka.

Satu kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi. Voin vain kuvitella kuinka ihanaa siellä on näillä keleillä :)