sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Mantelikakku



Mantelikakku

n. 16 annosta


4 kananmunaa
125 g voita
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruuna
160 g mantelijauhoja (2 x 80 g pussi)
40 g gluteenittomia jauhoja

Käytä 24 cm kakku vuokaa tai kuten meillä 18 cm ja 20 cm vuokia.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Pese sitruunat hyvin.
Vaahdota voi ja sokeri keskenään.
Lisää jauhot.
Sekoita loput aineet sitruunoita lukuunottamatta keskenään ja laita ne monitoimikoneeseen vatkattavaksi.
Raasta sitruunoiden kuori ja lisää se taikinaan.
Lisää taikinaan 1 rkl sitruunan mehua.

Paista kakkua uunin keskitasolla ison vuoan kanssa 40-45 minuuttia ja pienten vuokien kanssa lyhyemmän ajan.

Säilytä kakku jääkaapissa.

Kakku on todella hyvää leipomista seuraavana päivänä eli tämä kannattaa valmistaa etukäteen.

Kakku tehtiin 2 kakkuvuokaan. Näin saimme omat kakut eri päiville. Kakun kaverina meillä oli tummapaahtoista, vahvaa kahvia ja se oli loistava pari kakulle. Toisena päivänä nautimme kakun tuoreiden mansikoiden kanssa ja ne sopivat tämän sitruunaisen kakun kaveriksi todella hyvin.



Eero teki tämän kakun meille päiväkahvin kaveriksi. Sitruunainen mantelikakku toi hänen mieleensä kakun, jota hän nautti jatkolento-ongelmien vuoksi Qatarissa. Pysähdys Qatarissa oli onnistunut, muutenkin kuin kakun vuoksi. 




4 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

Oikein hyvältä näyttää ja kuulostaa tuo kakku! Tuollaisissa maisemissa onkin ihana herkutella hyvällä kakulla ja kahvilla! Leppoisaa sunnuntai päivää♥

Satu -Tsajut kirjoitti...

Kiitos Päde, maisemat ja kakku olivat mitä mainioimmat. Ihanaa alkavaa viikkoa :)

Sarin kotona kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta ohjeelta.
Hyvää viikon jatkoa!

Satu kirjoitti...

Kiitos Sari, tämä nousi tämän kesän ehdottomaksi suosikiksi. Aiomme tehdä tätä taas tällä viikolla lisää :)
Mukavaa juhannuksen odotusta!