keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Yönylileipä


Helppo vuokaleipä


3 dl vettä
1/4 tuorehiivaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
öljyä

2 litran leipävuoka

Murenna ja sekoita hiiva viileän veden joukkoon.
Sekoita veteen sämpyläjauhot.
Lisää vehnäjauhot vähitellen taikinaan ripottelemalla ne taikinan ja kulhon väliin samalla lastalla taikinaa nostellen.
Öljyä leipävuoka.
Kaada taikina vuokaan.
Peitä vuoka muovipussilla tms ja nosta vuoka yöksi jääkaappiin.

Laita leipävuoka taikinoineen kylmään uuniin ja säädä uunin lämpötila 175 asteeseen.
Paista leipää tunti.
Kumoa leipä ritilälle ja anna sen jäähtyä.



Yönylileipä valmistetaan edellisenä iltana ja paistetaan ja nautitaan seuraavana aamuna. Taikina valmistuu helposti ja leipä on hyvää. Ainoa ongelma on malttaa odottaa leivän jäähtymistä.

Kuivahiivalla leipä ei kohonnut samalla tavalla, mutta upposi se silti hyvin nälkäisiin suihin. Sämpyläjauhoina meillä on Lidlin sämpyläjauhoja. Testasimme viimekesänä erilaisia jauhoja ja totesimme kyseisen sämpyläjauhon parhaaksi testatuista.


Tämä leipä on toistaiseksi korvannut aiemman suosikin mökkileivän. Mutta olen saanut jo pyyntöjä mökkileivän paluusta. Testaa kumpi ohje on enemmän mieleesi!

6 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

Hyvältä näyttää tuo leipä! Oi miten olisikin ihana aloittaa aamu tuoreella, lämpöisellä leivällä:) Mukavaa juhannusviikkoa❤

Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti...

Kuullostaapa hyvältä, pitää joskus testata :)

Minkku kirjoitti...

Täytyy kyllä testata, kuulostaa niin helpolta ja hyvältä! :)
Olen vähän laiska leipomaan leipiä, mutta tämä ei anna enää tekosyitä:'D

Saara kirjoitti...

Ihanalta vaikuttaa leipä! Ja helppoa kuin mikä! Testiin. :)
Ihanaa juhannusta !

Laurajohanna kirjoitti...

Näyttää hyvältä, täytyy testata :)

Satu kirjoitti...

Kiitos kaikille ihanista kommenteista ja ihanaa keskikesän juhlaa <3